https://www.vadosfa.hu/templates/sj_stabwall/images/logo-loading.png

Közösségi tér kialakítása Vadosfán - Pályázat

Kedvezményezett neve:

Vadosfa Község Önkormányzata

A pályázati felhívás neve, kódszáma:

Településkép, közösségi tér fejlesztése, VP-7.2.1-7.4.1.1-16

Projekt címe:

Közösségi tér kialakítása Vadosfán

Projekt azonosító száma:

1778408566

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

22.038.682 Ft

A támogatás mértéke:

90 %

A finanszírozás típusa:

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja:

  1. december 1.

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja:

  1. március 31.

 

Vadosfa Község Önkormányzata a Közösségi tér kialakítása Vadosfán című projektjéhez    22.038.682 forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap az elszámolható költségek 90%-át finanszírozza.

A fejlesztés célja a Vadosfa, Kossuth Lajos u. 15. sz, HRSZ 15/2 alatti épületben egy közösségi tér kialakítása. Megvalósul a belső vakolás, festés belső padlóburkolatok felújítása, külső és belső nyílászárók cseréje a meglévőkkel megegyező méretben és kivitelben, padlás és aljzat hőszigetelése, aljzat vízszigetelése, udvari térburkolat és rámpa kialakítása, megújuló energiahasznosító berendezés (napelemes rendszer) telepítése a hátsókertbe, infrapaneles fűtési rendszer kialakítása a helyiségekben, vizesblokk és akadálymentes WC kialakítása. Födémszerkezet 20 cm vastag utólagos hőszigetelést kap. A helyiségekben új hidegburkolat, illetve parkettaburkolat készül, a vizes helyiségekben pedig csúszásmentes kerámia lapburkolat készül. A vizes helyiségekben kerámia lapburkolat készül. A falazott szerkezetek belső felületén simítottvakolat fehér festéssel kerül kialakításra. A vizes helyiségek csempével burkoltak lesznek. A külső ajtók és ablakok fából készülnek hőszigetelő üvegezéssel a meglévőkkel megegyező méretben és kivitelben.

Az épületben jelenleg fűtési rendszer nem található. A megbecsült éves 8.500 - 9.000 kWh villamos energia fogyasztást egy 32 napelemből álló rendszer fogja megtermelni az északi oldalon levő kerítéssel párhuzamos elhelyezéssel. Hőleadás a helyiségekben telepített infrapanelekkel történik. A beépítésre kerülő megújuló energiaforrást hasznosító technológia a fűtési hőigényt, a világítási, használati melegvízkészítési és főzési energiaigényt is teljesen kielégíti.  A felújítás után, a fejlesztés révén az épület akadálymentesen megközelíthetővé válik, és az épületen belüli akadálymentes közlekedés biztosított lesz.

A felújítás eredményeként a civil szervezetek, helyi közösségek és magánszemély igénybe vehetik a közösségi teret rendezvények, előadások tartására, a rámpa, az akadálymentes mosdó és ajtók kialakítása után a mozgáskorlátozottak is korlátozások nélkül látogathatják a közösségi teret.

Az épület födémjének, aljzatának hőszigetelése, hőszigetelt külső nyílászárók elhelyezése, napelemes villamosenergia-rendszer és infrapaneles fűtési rendszer hatására nagymértékben javul az épület energiahatékonysága, jelentősen csökkennek az épület fenntartási költségei, gáz, villanyköltségei. Megszűnik a fosszilis tüzelőanyagok felhasználása az épületben, ezáltal pedig a levegőszennyezés. Csökken a levegőbe kerülő széndioxid, ezáltal az üvegházhatás mértéke.

Top
Weboldalunk sütiket használ, melyet látogatási statisztika készítésre használunk More details…